Tredje strake for Eiger 3

Etter arbeidsuhellet mot bunnlaget Figgjo 2 i første seriekamp etter sommerferien, har Eiger 3 tatt tre strake seire - deriblant en trepoenger mot Hognestad som i skrivende stund topper tabellen.
Tirsdag kveld var det imidlertid Sokndal 2 som stod på motsatt banehalvdel i årets kanskje siste hjemmekamp. Kanskje fordi siste serierunde går førstkommende mandag og Orstad som skulle besøkt Egersund tidligere i høst kunne ikke stille lag dengang.
I kveldens lokaloppgjøret mot Sokndal var det meste av spenningen gjort allerede ved halvspilt første omgang. Da hadde nemlig de røde og blå opparbeidet seg en firemåls-ledelse og sluttresultatet virket bare å være et spørsmål om hvor mye Eigerguttene orket å legge i det.

Eivind Blakstad sendte Birger Arnestad på løp allerede etter få minutter med en strøken bakromspasning og unge Arnestad gjorde som han har gjort så mange ganger før og avsluttet i nota med en klinisk avslutning. Birger sørget for dobling av ledelsen da han dro seg fint inn i banen og plasserte ballen like klinisk bare 6 minutter etterpå. Brian Torgersen ville også være med på moroa og etter å ha avsluttet i stanga satte han ballen i mål med et fint skudd i neste angrepsbølge. Da viste ikke klokka mer enn 12 minutter. Eiger gjorde som de ville i denne delen av kampen og etter flere gode tilløp var det til slutt Håkon Leidland som sørget for 4-0 med en meget vakker lobb over gjestenes keeper som var på halvdistanse. Omgangen var da godt og vel halvspilt og Eiger begynte byttingen.....
Om det var det som var årsaken vites ikke, men siste halvdel av første omgang ble ikke like "sprek" sett med Eiger-øyne selv om forsvaret anført av Jørgen Dahle holdt Sokndal på behørig avstand fra eget bur. 4-0 stod seg til pause.

Andre omgang startet omtrent som første sluttet med et noe mer unøyaktig hjemmelag og et bortelag som kom mer og mer inn i kampen etter hvert som tiden gikk. Riktignok sørget Vidar Kvamsø for 5-0 da Sokndals sisteskanse fomlet et halvhjertet skudd inn i eget mål få minutter etter sidebytte. Gjestene vant stadig flere dueller og var i langt større grad vinnere av andreballer de siste 45 minuttene. Så etter å ha truffet treverket ved et par anledninger, var det ikke direkte ufortjent at de fikk seg et reduseringsmål da klokka tikket mot 80 spilte minutter. Birger Arnestad skulle likevel få siste ordet da han elegent tok med seg ballen og overlistet Sokndals keeper for tredje gang like før dommeren sa at nok var nok.

Eigers sisteskanse Tommy Sørentsen hadde en relativt rolig dag på jobb - spesielt i første omgang. I pausen ytret han derfor ønske om parably og varmedress. Litt travlere ble det i andre omgang men vant som han var med "å få fred" inni egen 16 meter utbrøt han et høyt NEI da en av Eigers midtstoppere spilte en ball tilbake til ham med en Sokndal spiller jagende i mot!

Kampfakta:
Eiger 3 - Sokndal 2  6-1 (4-0)

Målene: 1-0 (3) Birger Arnestad, 2-0 (9) Birger Arnestad, 3-0 (12) Brian Torgersen, 4-0 (24) Håkon Leidland, 5-0 (50) Vidar Kvamsø, 5-1 (77), 6-1 (89) Birger Arnestad

Gule kort: ingen
Dommer: Jim Ivar Nystad, Lura IL, ok
Tilskuere: 17 på det meste

Eigers lag:
Tommi Sørentsen, Inge Seglem, Joakim Karlsen Torgersen, Andreas Børve Hovland, Jørgen Sigmo Dahle, Eivind Blakstad, Roger Erlandsen, Håkon Leidland, Brian Torgersen, Vidar Kvamsø, Birger Arnestad, Øystein Flesvig Felle, Øyvind Fredriksen, Anders Midbrød, Jan Erik Skandsen, Stian Sæstad

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook