There are no slide to show, Please make sure you have configured SlideShow correctly.

Enda en Eiger 3 seier

Eiger 3s tur til de mørke skoger og møte med Sviland på bortebane endte med 3-0 seier og nye tre poeng onsdag. Et fysisk robust hjemmelag hadde nok ballen mest, men kunne trolig spilt en hel uke uten å sette Eigers vikarkeeper Eivind Blakstad på de helt store prøvene. De røde og blå kunne faktisk med litt hell og bedre uttelling vunnet en enda klarere seier.

Det var hjemmelaget som kom best i gang på kunstgressbanen på Sviland, men som nevnt innledningsvis klarte de kun unntaksvis å sette Eigerkeeperen på de helt store prøvene. Mye av dette skyldes Eigers to midtstoppere William Refsland og Jørgen Dahle. Begge spilte en praktkamp og håndterte alt vertene kom med.
Utover i omgangen fikk Eiger bedre dreis på både spill og kontringer og måltjuven Vidar Kvamsø viste sine goalgetteregenskaper da han fikk tak i ballen i etterkant av et Ruben Hjelm frispark som gikk i tverrliggeren og ut. Frem mot pause skapte Eiger mest og var flere ganger nære på å øke ledelsen. Minutter før halvtidshvilen skulle den da også sitte i buret nok en gang. Eirik Hadland slo en corner hardt langs bakken og Øystein Flesvig Felle var på rett plass foran mål og satte den kontrollert inn.

Sviland la om til tre spisser i andre omgang og presset lenge Eiger bakover på banen. Men da de nærmet seg Eigers 16 meter ble det stopp gang på gang. Etter hvert kviknet Ruben Hjelm til og begynte å ta tak på midtbanen. Roger Erlandsen våknet også skikkelig til live og vant plutselig alt av dueller og gav denne skribent minner tilbake til hans bravader på a-laget for bortimot 10 år siden. Kjekt å se!
Sjanser ble også skapt og en ny Vidar Kvamsø avslutning fikk keeper såvidt slått unna via tverrligger. Eirik Hadland fikk på sin side servert en nærmest ferdigscoret pasning fra Brian Torgersen, men fikk ikke stokket beina i avslutningsøyeblikket. Torgersen var ellers et svært friskt pust gjennom hele kampen og kunne sendt Eiger opp i tremålsledelse da han ble spilt fint gjennom av Ruben Hjelm drøye kvarteret før slutt. Avslutningen gikk imidlertid 10 cm utenfor målet.
Hjemmelaget gav aldri på noe tidspunkt opp og prøvde alt de kunne. Mot Eigerforsvaret møtte de likevel overmakten denne gang og i stedet fikk en hardtarbeidende Eirik Hadland lønn for strevet da han snappet en feilpasning fra Sviland og avsluttet kontant over keeper og inn i hjørnet på overtid.

Eiger 3 uten opprykksambisjoner ligger nå "faretruende" nær tetplassen i gruppa. Etter kveldens kamp er det bare 3 poeng opp til Hognestad - attpåtil med en kamp mindre spilt. Se tabellen her

Kampfakta:
Sviland-Eiger 0-3 (0-2)
Målene: 0-1 (33) Vidar Kvamsø, 0-2 (41) Øystein Flesvig Felle, 0-3 (93) Eirik Hadland
Gule kort: Jørgen Dahle - ett til Sviland
Dommer: Osvald Høyland, Kåsen. Munter og god, men det gule til Jørgen Dahle var feil.
Tilskuere: 10 i første omgang, 8 i andre.

Eigers lag: Eivind Blakstad, William Eugen Jensen Refsland, Arve Øglend, Jørgen Sigmo Dahle, Stian Sæstad, Ruben Salvesen Hjelm, Roger Erlandsen, Eirik Hadland Tysse, Brian Torgersen, Vidar Kvamsø, Sander Kristensen Brobakken, Joakim Karlsen Torgersen, Øystein Flesvig Felle

Eivind Blakstad "tok en for laget" og steppet inn som vikarkeeper grunnet forfall kort tid før avreise til Sviland

Neste kamp

Det er ingen kamper på kalenderen.

Sportsplanen

Eiger
-:- Kampinfo
Rosseland

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook