God lagmoral sikret seier

Eiger 2 tok en skikkelig sliteseier der samtlige tok ansvar, og gjorde den lille ekstra innsatsen som sørget for at det ble seier, og ikke tap da Nærbø 2 var vertskap i siste seriekamp før ferien mandag Nå venter en velfortjent sommerferie for Eigers rekrutter. 1-0 ved pause til jærbuene ble snudd…

Vi skal tilbake til 1985 og Eigers første juniordamelag. Etter at 70-tall ble til 80-tall, ble det endelig fart i jentefotballen i Eiger. Noen av spillerne på bildet trente med gutter i starten, men snart ble det spillere nok til egne jentelag.
Flere av spillerne på bildet her var stammen i pikelaget i 1983.
Dersom vi ser på damenes adelskalender var det mange av spillerne som etter hvert fikk prøvd seg på damelaget:
Marit Seglem: 292 kamper
Inger Elin Gridsvåg 64 kamper
Torgunn Seglem: 58 kamper
Randi Hovland 50 kamper
Olaug Seglem 45 kamper
Sissel Seglem 38 kamper
Kristina Flaten 31 kamper
Hege Fossmark 29 kamper
Randi Elisabeth Ellertsen Reinertsen 27 kamper
Vanja Madland 20 kamper
Sissel Hovland 18 kamper
Sigrunn Hovland 12 kamper
Inger Johanne Skadberg 11 kamper
Anne Grete Sæstad 10 kamper

På bildet over bak f.v: Jorunn Helseth, Torgunn Seglem, Vanja Madland, Anne Grete Sæstad, Hege Fossmark (delvis skjult), Sissel Hovland, Inger Elin Gridsvåg, Kristina Flaten, Hanne Therese Kristensen, Inger Johanne Skadberg, Sigrunn Hovland
Foran f.v: Olaug Seglem, Randi Hovland, Marit Seglem, Mariann Samuelsen, Anne Brit Mong, Randi E. Reinertsen, Sissel Seglem.
Liggede foran: Nick Birger Myklebust (trener)

Trener Nick Birger Myklebust var på denne tiden med på det meste som skjedde i Eiger. Han nedla et stort arbeid og var en stor ressursperson.
I 2014 hadde vi en liten sak om Nick Birger i programbladet i forbindelse med en av a-kampene:

Hvor ble det av….»Nick»
Nick Birger Myklebust var en svært synlig herremann i Eiger i en 15-års periode fra slutten av 70 tallet. Noen stor egen fotballkarriere vil han ikke skryte på seg. Det ble med 25 minutt på trening, som 13 åring. Nick påstår han aldri har hatt helse til å spille selv.

Engasjementet i Eiger startet som for mange andre på den tiden; Edmund Leidland kom hjem på døren foran 1978-sesongen og spurte om han ville være oppmann på A-laget. Det var ikke så mye arbeid. Han "glemte" å si at det fulgte med vervet å invitere dommere og motstander til kamp, heise flagg, kjøpe brus, supplere medisinsk utstyr, hente drakter, rengjøre garderobene etter kamp osv. I tillegg var oppmannen obligatorisk styremedlem som representant for A-laget, og det første året var han også med i komiteen som tok ut laget før hver kamp, sammen med trener Leif Skandsen og kapteinen, Toralf Torgersen. Da måtte han jo også være med på de fleste treningene. Nick var oppmann også i 1979 sesongen, hvilket betyr at han bare var oppmann i 4 divisjon!! (tilsvarende dagens 3 divisjon)

I 1980 ble han valgt som leder for ungdomskomiteen på årsmøtet, men måtte allerede i august overlate plassen til Kjell Fredriksen fordi han skulle ta et år på distriktshøgskolen. Tidligere a-lagstrener Øyvind Johansen ble valgt til Eigers aller første leder i nyvinningen ungdomsavdelingen i 1982, men etter kort tid måtte han trekke seg og inn kom…..Nick Birger Myklebust. Sammen med de føringene forgjengeren hadde lagt, var Nick sterkt delaktig i den eventyrlige perioden med struktur, vekst, sportslig og sosial utvikling i Eigers ungdomsavdeling som varte utover hele 80-tallet.

Som trener og lagleder var han involvert i mange lag - både gutter og jenter, og da damelaget startet opp igjen i 1986 etter seks års fravær var Nick med i trenerstaben. Han var også med i styre og stell utenom trenervervene, leder i 17 mai komiteen, messegeneral for Nordsjømessen i Hålå og ledet Landsstevnet i fotball og håndball for HC-lag som ble arrangert i Hålå i 1989 sammen med Ivar Urdal. En usedvanlig velfortjent sølvnål ble utdelt til Nick Birger i 1991. Hans siste «tunge verv» ble som leder av Vinterferie-cup i Eigerhuset vinteren 1993.

Sommeren 93 gikk ferden videre til Stavanger – uten at Nick var tapt for fotballmiljøet. I Hundvåg var han snart i gang med treneroppgaver, ja faktisk har han også her et par år som ungdomsleder bak seg. Nå – i 2014 og i sitt 60 år, er Nick Birger enda aktiv på trenersiden i Hundvåg. Å holde på så lenge er sjelden kost og han «truer» med å gi seg etter årets sesong. Nick er kjent for å være et utpreget ja-menneske, så om noen skulle ønske hans tjenester videre er det nok ikke gitt at han er tapt for fotballmiljøet. Han er også engasjert på andre felt og er bl.a varamedlem i Hundvåg bydelsutvalg. Han er gift og jobber på NAV – nærmere bestemt på hjelpemiddelsentralen som er stasjonert på Forus.

Mange i Eiger har mye å takke Nick Birger Myklebust for. Hans aktive innsats og inkluderende væremåte, sørget for at mange - veldig mange faktisk, av de oppvoksende barn og unge hadde en usedvanlig fin «oppvekst» i Eiger på 80-tallet og starten på 90-tallet.

Øvrige hendelser i 1985
• Sultkatastrofe i Afrika - 35 millioner mennesker rammes
• Aids blir erklært som epidemi av Verdens Helseorganisasjon
• Reformatoren Mikhail Gorbatsjov blir generalsekretær i det sovjetiske kommunistpartiet
• Norge og Bobbysocks vinner den internasjonale Melodi Grand Prix
• Vraket av "Titanic" blir funnet og filmet med undervannskamera av en amerikansk-fransk ekspedisjon.
• Band Aid II med "Do They Know It's Christmas", USA for Africa med " We are the world" og a-ha med "Take on me" topper norske hitlister.
• Dramatisk gassutblåsing på West Vanguard: åtte eigersundere måtte i sjøen, alle plukket opp i god form.
• Gunnbjørg Ågotnes (H) debuterer på Stortinget.
• Eiger arrangerer Nordsjømessen for første gang
• Administrativ pokal i Eiger tilfalt: Herluf Rasmussen

toString(); data-href="" data-layout="button_count" data-size="small" data-mobile-iframe="true"> Del

Daglig leder: Thor Jostein Dyrnes