Avsluttet med stil!!!

Eiger avsluttet årets hjemmesesong med stil da Sunde ble feid av banen med 5-1 på Sparebank 1 banen i Hålå fredag. Selv om det var gjestene som scoret først, virket det tidlig som en kamp Eiger ikke kunne tape.

Jonas Hovland varmet opp et småfrossent publikum - 135 i tallet, både før kampen og i pausen med utvalgte "schlagere". Et Eigerlag som valgte å spille i medvind i første omgang satte tidlig standarden med spill mot et mål - avbrutt av noen kontringsforsøk fra gjestene. Sondre Tveit - for anledningen angrepsspiller, burde sendt Eiger i ledelsen etter snaut halvspilt første omgang. En meget god pasning fra Asbjørn L. Larsen sendte Tveit igjennom alene med keeper, men avslutningen gikk rett på gjestenes sisteskanse. I stedet skulle altså Sunde ta ledelsen på en av sine kontringer der Eigers offsidefelle ble overlistet. Avslutningen ble lobbet over Eigerkeeper Vitalijs Artjomenko. Bare minutter etterpå fikk Sondre Tveit en ny gigantmulighet til å score - denne gang etter flott forarbeid av Stefan Ghilom og Matias L. Løyning. Et godt slått innlegg styrte Tveit utenfor.
1-1 skulle det likevel bli før pause. I etterkant av en corner dro Stian Vigrestad til og ballen sneiet innom Jan Terje Søyland på vei inn i målet til utlikning - en svært fortjent sådan.

Stor Eiger dominans før halvtidshvilen ble til en enda større i andre og de siste 45 minuttene var det nærmest spill mot et mål. Bortelaget hadde nok håpet å få mer hjelp av vinden, men kloke Eigerspillere holdt ballen langs bakken og utspilte til tider gjestene. Drøye ti minutter etter sidebytte skulle da også Eigers ledermål komme. Det var Matias L. Løyning som forlenget en heading av Andreas Dyrnes og styrte ballen i nota. Vi noterte noen sporadiske Sunde-kontringer også i andre omgang, men etter at innbytter Alexander Sleveland satte inn 3-1 - for øvrig etter et fantastisk raid av Sondre Tveit som uselvisk serverte Sleveland - var det kun et lag på banen. Alexander Sleveland sørget for et vellykket innhopp med enda en scoring drøye ti minutter før full tid. Etter litt klabb og babb i gjestenes felt dro han til og ballen gikk via en Sundespiller og i mål. En annen innbytter - Jonas N. Havsø fikk æren av å sette punktum med 5-1 da han ble forært ballen av en slepphendt Sunde keeper. Fra skrått hold satte han ballen kaldt og rolig i mål.

Dermed ble det en verdig sesongavslutning på hjemmebane og et punktum trioen Dyrnes, Hundsnes og Svanes nok ikke kunne ønsket seg bedre. Den fotballen de røde og blå viste i andre omgang var rett og slett klasse!

Eigers lag
Vitalijs Artjomenko, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, Andreas Dyrnes, Sander Haugstad, Stian Vigrestad, Matias Leidland Løyning, Stanislavs Pihockis
Benyttede innbyttere:
Alexander Thodal Sleveland, Jonas Nodland Havsø, Vegard Stapnes

Målene: 0-1 (24), 1-1 (41) Jan Terje Søyland, 2-1 (56) Matias L. Løyning, 3-1 (74) Alexander Sleveland, 4-1 (79) Alexander Sleveland, 5-1 (88) Jonas N. Havsø

Tilskuere: 135

Dommer: Olof Mattias Säfvestad, Lye IL, variabel - litt manglende fotballforståelse
Gule kort: Jan Terje Søyland, Sondre Tveit, Vegard Stapnes, et til Sunde

Jonas Hovlands største hit i Hålå denne fredagen kan du høre her

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook