There are no slide to show, Please make sure you have configured SlideShow correctly.

Unødvendig poengtap!

Eiger skulle prøve å revansjere vårsesongens tap på jæren da Rosseland stod på motsatt banehalvdel i Hålå torsdag. Slik skulle det ikke gå, selv om de røde og blå både etter spill og sjanser burde tatt en komfortabel hjemmeseier.

Det ble en relativt jevnbyrdig og åpen start på kampen der ingen av lagene kom til store sjanser. Men så, etter kvarteret spilt jaget Kristian Garpestad en tilsynelatende håpløs ball. Han fikk kontroll og slått inn til Stefan Ghilom etter at en Rosselandspiller mislyktes med å klarere. Alene foran mål satte Ghilom ballen kaldt og rolig under gjestenes keeper til 1-0. Bare minutter etterpå skulle gjestene utlikne etter å ha blitt forært ballen av en Eigerspiller like foran mål. Dermed var lagene like langt.

Eiger tok mer tak i kampen utover omgangen og det var fortjent at Eiger igjen tok ledelsen da Kristian Garpestad og Sander Haugstad kombinerte seg fint gjennom Rosselandforsvaret etter snaue halvtimen spilt. Førstnevnte satte ballen kontrollert i mål. Frem mot pause var det hjemmelaget som styrte begivenhetene, sporadisk avbrutt av enkelte kontringer fra gjestene.

Stefan Ghilom burde økt ledelsen etter bare minuttet av andre omgang etter en fin pasning av Kristian Garpestad. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper. Bare minutter etterpå var Garpestad selv farlig frempå, men det gode innlegget fra Sander Haugstad ble fluktet utenfor. Det var de røde og blå som bestemte alt i starten av andre omgang og etter en ny stor misbrukt sjanse fra Ghilom, var det nettopp ham som skulle ordne 3-1. En strålende bakromspasning fra Stian Vigrestad til Sander Haugstad var foranledningen og Haugstads innlegg satte Ghilom flott i mål. Eiger fortsatte kjøret mot Rosselands mål og Stian Vigrestad var millimetre fra å sette inn 4-1 da han avsluttet i krysstanga ti minutter etter 3-1.

Det var lite som tydet på at gjestene skulle få noe som helst ut av Egersundsturen da det nærmet seg kvarteret igjen å spille. Men så begynte først dommeren å rote fælt, og etter hvert så falt også Eiger helt sammen og de siste ti minuttene skjedde mye rart.

Men først til dommer Rune Røyland som frem til det 75 minutt hadde vært bortimot usynlig. En usynlig dommer pleier å være en god dommer og det er også attesten Røyland får herfra – frem til da. Det er trist å måtte kritisere dem som hele fotballfamilien er så avhengige av, spesielt i lys av artikkelen på denne siden tidligere denne uken der vi oppfordrer folk til å bli dommere og ønsker å rekruttere flere. Men i tilfellet Røyland må det sies at han sjelden har fått det til i Hålå. Gang på gang har hans avgjørelser med rette blitt kritisert og dagens kamp er intet unntak. Når en lynkjapp Kristian Garpestad blir «massakrert» på vei gjennom til det som er en kjempesjanse av Rosselands bakerste mann, ja da lurer man på hva i all verden som skjer når den godeste Røyland bare vinker spillet videre. Så går det noen minutter til og Røyland overser en klar forseelse mot en ny Eigerspiller. Rosseland spiller videre, stormer i angrep og plutselig er det kamp igjen. 2-3!

Eiger går rett i angrep og et strøkent innlegg av Sander Haugstad treffer innbytter Andreas Dyrnes. Headingen går imidlertid utenfor på helt blankt mål. På tampen er det mye rot i de bakre rekker hos Eiger og kun tilfeldigheter og godt keeperspill forhindrer Rosseland utlikning. Bortelaget har imidlertid fått blod på tann og mot en Eiger-midtbane som etter flere bytter på tampen er uten struktur og balanse, er det nærmest fritt fram. På overtid kommer utlikningen og Rosseland sikrer seg et poeng de strengt tatt ikke burde vært i nærheten av å få med seg. Eiger rekker å ta avspark før dommer Rune Røyland sier det får være nok for i dag.

Kampfakta:

Eiger – Rosseland 3-3 (2-1)

Målene:

1-0   (15) Stefan Ghilom, 1-1 (17), 2-1 (29) Kristian Garpestad, 3-1 (54) Stefan Ghilom, 3-2 (81), 3-3 (90)

Dommer: Rune Røyland, Hovsherad. God i 75 minutter, katastrofalt siste kvarter.

Gule kort: William Meyer, ingen til Rosseland

Tilskuere: 85

Neste kamp

Det er ingen kamper på kalenderen.

Sportsplanen

Eiger
-:- Kampinfo
Rosseland

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook