Solide hjemme - som vanlig

Eigers hjemmebaneform har det vært lite å si på denne sesongen. Det er først og fremst på bortebane muligheten for å henge med i toppen er blitt skuslet bort.
Kampen mot Midtbygden på Sparebank 1 banen i Hålå torsdag kveld var intet unntak. Eiger var det beste laget og kunne til slutt juble for en fortjent 4-2 seier.
Eigers oppmann Øyvind Svanes var spent før torsdagens oppgjør. Vanligvis tolker han stemningen i garderoben før kampstart, om det blir seier eller tap. Denne kvelden var han i tvil. Skavanker på flere spillere og en nykomponert startellever gjorde at han følte det kunne gå begge veier. Heldigvis skulle det gå rette veien.
Alexander Sleveland debuterte fra start (i seriesammenheng) og bidro i stor grad til å slite ut motstanderens forsvar med stor bevegelighet og han var selv svært nære scoring. Både da Stefan Ghilom "gikk i veien" for en stor sjanse etter 6 minutter og da han avsluttet halvmeteren utenfor etter drøyt halvspilt omgang.
Første omgangs eneste nettkjenning skulle imidlertid Asbjørn Larshus Larsen sørge for da han fikk en dobbeltsjanse på å få ballen i mål etter et fint innlegg av Sander Haugstad.
Flere mål ble det ikke de første 45 minuttene.
Lagene følte litt på hverandre innledningsvis i andre omgang. En god og oppofrende blokkering av Asbjørn L. Larsen forhindret imidlertid en potensiell MIL scoring etter drøye fem minutter mens på motsatt banehalvdel klør nok Stas Philockis seg ennå i det snauklipte håret over hvordan han klarte å sette ballen utenfor fra 5 meter. Det var likevel gjestene som skulle få nettkjenning først i andre omgang. På corner nr 2 etter at bl.a. Kjetil Vigrestad hadde reddet den første med en klarering via stolpen og ut, var det Midtbygdens kaptein som raget høyest og stanget inn 1-1.
Eiger svarte imidlertid nesten umiddelbart og Stas Philockis fikk revansjert bommen i starten av omgangen ved å viderebefordre Stian Vigrestads frispark inn i mål med ryggen.
2-1 skulle bli til 3-1 etter en klinisk langpasning fra innbytter Vegard Stapnes etter 72 minutter. Ballen sendte kjappe Kristian Garpestad alene gjennom og med kun keeper igjen å overliste var unge Garpestad sikker som banken.
Da Sander Haugstad ble tatt inni 16 meteren drøye ti minutter før slutt var dommeren sikker. Straffe til Eiger. Stian Vigrestad, for øvrig dagens Eigerspiller, sendte keeper en vei og ballen en annen og dermed 4-1.
MIL ble også tildelt straffe da en ball slo opp i hånda på en Eigerforsvarer i det 82 minutt. Midtbygdens kaptein ble tomålsscorer da han hamret ballen i nettet. Det var likevel for  sent for gjestene og de røde og blå tok en svært fortjent seier foran øynene på respektable 110 tilskuere i kjølen i Hålå.

Kampfakta:
Eiger - Midtbygden 4-2 (1-0)
Målene: 1-0 (33) Asbjørn L. Larsen, 1-1 (63), 2-1 (67) Stas Pihockis, 3-1 (72) Kristian Garpestad, 4-1 (78) Stian Vigrestad, straffe, 4-2 (82)
Dommer: Anders Løge, Forus & Gausel - lite synlig og dermed god.
Gule kort: Matias L. Løyning, tre til Midtbygden
Tilskuere: Godt og vel 110
Eigers lag:
Vitalijs Artjomenko, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Asbjørn Larsen, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, Alexander Thodal Sleveland, Sander Haugstad, Stian Vigrestad, Stanislavs Pihockis, Matias Leidland Løyning

Benyttede innbyttere: William Meyer, Jonas Nodland Havsø, Kristian Garpestad, Vegard Stapnes

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook