Eiger slo Sola 2

Uten å sprudle som vi har sett ved flere anledninger på hjemmebane denne våren, vant likevel Eiger relativt komfortabelt da Sola 2 gjestet Hålå torsdag. Utenom scoringene var det også Eiger som produserte de fleste sjansene og to ganger smalt det i aluminiumen uten at det gav tellende resultat.
De røde og blå fikk en flying start da Sondre Tveit headet inn 1-0 allerede etter to minutter. Oskars Ikstens fanget opp ballen etter en Stefan Ghilom corner og innlegget til latvieren var presist og bra. Minuttet etterpå kunne Sander Haugstad doblet ledelsen, men valgte pasning som ble avskåret. Eiger rullet innledningsvis opp flere gode angrep på venstresiden og da William Meyer satte på turboen etter drøye ti minutter ble det farlig. Innlegget hamret Stefan Ghilom stang ut.
Da gikk det bedre for Ghilom som tilrettelegger. Drøyt halvveis i omgangen spilte han Oskars Ikstens gjennom som avsluttet klinisk til 2-0. Stefan Ghilom var også sentral da Ikstens satte sitt andre på overtid i første omgang da han presset frem feilpasning i Solas forsvar. Oskars Ikstens utnyttet sjansen kaldt og rolig og dermed 3-0 ved pause.

Andre omgang ble tidvis kjedelig med et hjemmelag som virket fornøyd med jobben som var gjort og som slurvet veldig med både pasninger, balltempo og posisjonering. Det var fortsatt Eiger som produserte de fleste sjansene og vi noterte nok et stangskudd - denne gang ved Oskars Ikstens. Men i stedet var det Sola 2 som reduserte til 3-1 da de spilte seg fint gjennom Eigers forsvar. Gjestenes lille håp om å komme ytterligere nærme i målprotokollen ble effektivt dempet da Oskars Ikstens satte sitt tredje for kvelden da en Solaforsvarer regelrett bommet på ballen og nærmest serverte Eigerspissen.
Helt på tampen var Eiger nærmere 5-1 enn gjestene et mål og et par relativt solide muligheter ble misbrukt.

Eiger imponerte lite denne torsdagskvelden, men hver kamp lever som kjent sitt eget liv. Likevel må nok de røde og blå opp minst et par hakk om det ikke skal bli en ny bortebanefadese når turen går til Sunde neste torsdag.

Kampfakta:
Seriekamp 4 divisjon avd. 1, Sparebank 1 banen - Hålå:
Eiger - Sola 2 4-1 (3-0)
Tilskuere: ca 90
Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland BK - ok
Gult kort: Stefan Ghilom, Matias L. Løyning - to til Sola 2

Målene: 1-0 (2) Sondre Tveit, 2-0 (23) Oskars Ikstens, 3-0 (45) Oskars Ikstens, 3-1 (74), 4-1 (83) Oskars Ikstens

Følgende startet kampen for Eiger: Vitalijs Artjomenko, Stanislavs Pihockis, Kjetil Vigrestad, Jonas N. Havsø, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, William Meyer, Andreas Dyrnes, Sander Haugstad, Darius Jankauskas og Oskars Ikstens.

Benyttede innbyttere: Kristian Garpestad, Alexander Svanes og Matias L. Løyning

Matias L. Løyning returnerte fra Hellvik denne uken og fikk en snau halvtime på banen i sitt comeback

Neste kamp

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook