Eiger slo Randaberg!

Eiger toppet en god uke med en ny seier da Randaberg gjestet Hålå for første gang i seriesammenheng siden 2005 torsdag kveld. I en tøff kamp mot en god motstander var det igjen vinnervilje og innsats som bikket kampen Eigers vei.

Kampen kunne imidlertid vært på det nærmeste avgjort allerede før pause. Selv om det var spillemessig jevnt, var flere av Eigersjansene utenom målene i 100% kategorien.
Kampens første sådan var det Randaberg som kom til da en corner ble viderebefordret via tverrliggeren og over. Da viste klokka 2 minutter. Eiger stormet rett i angrep og William Meyer burde sendt de røde og blå i ledelsen, men valgte innlegg i stedet for å avslutte selv. Så ble Sander Haugstad sendt på løp etter en god pasning av Kristian Garpestad. Haugstad fikk avsluttet men traff keeper. På returen var imidlertid måltjuven Oskars Ikstens på plass og han sørget for 1-0.

Utover i omgangen bølget spillet frem og tilbake med gjestene mest farlige på dødballer. Det fysisk robuste Randaberglaget vant mye i lufta og slik skulle også utlikningen komme. Et feilaktig idømt frispark ble slått inn foran mål og Randabergs tanksenter Christer Håland satte inn 1-1.
Bare tre minutter etterpå sendte Stanislavs Pihockis Eiger foran igjen med sitt første mål for klubben. I etterkant av en corner satte han Stefan Ghiloms innlegg kontant i nota til 2-1. Pihockis kunne blitt tomålsscorer på en stor sjanse med snaue ti minutter igjen til pause. Denne gang stod imidlertid stolpen i veien. I stedet kunne gjestene utliknet igjen i neste angrep, men også den sjansen endte resultatløst.

Minuttet før pause var Oskars Ikstens igjen på rett sted til rett tid. Etter å ha blitt servert ballen på sølvfat av William Meyer var det bare for Ikstens å viderebefordre ballen i mål fra en meters hold. Samme mann fikk en ny gigantisk sjanse like før halvtidssignalet etter å ha blitt spilt alene igjennom av Jan Terje Søyland. Denne gang snek ballen seg utenfor.

Randaberg gikk ut i hundre i andre omgang og med et hjemmelag som ikke virket klar, skulle det bare gå 3 minutter før reduseringen kom. En god avslutning var det fra Randabergspilleren, men uten press fra de røde og blå fikk han også en særdeles takknemlig oppgave. Bortsett fra et fint angrep som kulminerte med et bra innlegg fra Jan Terje Søyland som Oskars Ikstens headet over, var det Randaberg som styrte. I denne perioden vant de robuste spillerne fra persillebygda det meste av dueller og andreballer.
Thor Jostein Dyrnes svarte med å kaste innpå Martin Tønnessen og sørlendingen viste umiddlebart at han var vel så sterk som sine motstandere. Riktignok utliknet gjestene til 3-3 på enkelt vis like etter Tønnessens entre, men da både han og William Meyer fant ut at nok var nok, ble de sterke bidragsytere til at Eiger igjen fikk løftet spillet høyere i banen og vinne flere dueller. At ikke Meyer satte inn 4-3 etter 82 minutter skyldes bare en meget god redning av Randabergs keeper. Fra 3 meter møtte han Oskars Ikstens gode innlegg perfekt, men det hele endte altså resultatløst. Men Meyer hadde mer på lager. To minutter etterpå satte han på turboen, forserte alt og alle og fikk slått et strålende innlegg fra venstrekanten. Inne foran mål hadde Thor Jostein Dyrnes jaget høyreback Jan Terje Søyland frem og han headet de røde og blå i ledelsen igjen.

Det forventede stormløpet mot Eigers mål uteble på slutten og Eiger kunne relativt komfortabelt sikre inn seieren.
Dermed ble det seks poeng som inngang på pinsehelgen for et Eigerlag som kryper oppover på tabellen.

Neste uke venter imidlertid en ny kamp og Rosseland borte har aldri vært noe "walk in the park"

Kampfakta:
Eiger-Randaberg 4-3 (3-1)

Målene: 1-0 (7) Oskars Ikstens, 1-1 (24) 2-1 (27) Stanislavs Pihockis, 3-1 (44) Oskars Ikstens, 3-2 (48), 3-3 (66), 4-3 (84) Jan Terje Søyland

Tilskuere: 120

Dommer: Arild Tengesdal, Frøyland IL - ok

Gule kort: Jan Terje Søyland, fire til Randaberg

Følgende startet kampen for Eiger: Vitalijs Artjomenko, Stanislavs Pihockis, Kjetil Vigrestad, Jan Terje Søyland, Sondre Havsø Tveit, Stefan Ghilom, William Meyer, Andreas Dyrnes, Sander Haugstad, Kristian Garpestad, Oskars Ikstens

Benyttede innbyttere: Darius Jankauskas, Martin Tønnessen, Jonas Nodland Havsø

Voll
1:1 Eiger
Eiger

Støtt oss med DIN grasrotandel!

Gjennom Grasrotandelen fra Norsk Tipping, kan du støtte oss uten at det koster deg noe!

For å bli giver, gå inn på denne siden og søk opp Eiger Fotballklubb som din grasrotmottaker.

Takk for din støtte!

Besøk oss på Facebook